90,000 تومان
اگه دوست داری در کنار کاهش وزن، روز پر انرژی ای داشته باشی، مطلب زیر را بخون.
برای بهره مندی کامل از خواص زردچوبه، مصرف آن در صبح ها با معده خالی توصیه می شود. این زمان، جذب کرکومین را به حداکثر می رساند و به شروع روز با انرژی بیشتر کمک می کند.
حالا بعد از معرفی کوتاهی از زردچوبه و خواص آن، از شما دوست عزیر، می خواهیم تا مطالب زیر را هم بخوانید، تنها دو دقیقه از وقت شما را گرفته ولی اطلاعات مفیدی برای شما خواهد داشت.
ما ایرانی ها بلا استثنا در همه غذاهایمان از پودر زردچوبه استفاده می کنیم و زردچوبه، عضوی جدا نشدنی از ادویه اصلی ایرانیان است. خب چرا ما اینقدر زیاد از این ادویه طلایی خوش رنگ بهره می بریم؟
از قدیم در همه خانه های ما ایرانیان، زردچوبه در ظروف چینی یا شیشه ای در آشپزخانه هایمان بوده و مادرانمان، این ادویه خوش بو و خوش رنگ را در اکثر غذاهایی که می پختند استفاده می کردند. یکی از دلایل اصلی استفاده از زردچوبه در غذا، از بین بردن بو و طعم نامطبوع برخی از مواد غذایی مانند مرغ و ماهی تازه، برخی صیفی جات مانند پیاز، سیر و … است. دلیل بعدی می تواند رنگ دلنشین زردچوبه باشد که غذای ما را خوش قیافه تر می کند. همچنین بوی خیلی خوبی به غذاها می دهد.
در زمان های قدیم که دستگاه های خردکن و آسیاب برقی هنوز به وجود نیامده بود؛ و عطاری ها دستگاه های تمام برقی و قدرتمند امروزی را در اختیار نداشتند، مادرانمان کار سختی برای آسیاب کردن ادویه در پیش داشتند. آن ها، چوب های زردچوبه را تهیه می کردند و در آسیاب های دستی آن زمان مانند سنگ های آسیاب، ظرف های سنگی بزرگ به نام “یانه” ، “هاون” یا “هونگ” های آلیاژ برنزی و آسیاب سنگی کوچک می کوبیدند تا چوب های زردچوبه که همانند ریشه درخت یا بته خشک شده است را به تکه های کوچکتر تبدیل کرده و نهایتاً با تلاش فراوان و قدرت دست آن ها، به تکه های خیلی ریز یا پودر تبدیل کرده و آن ها را در ظروف شیشه ای یا قوطی های فلزی در دار می ریختند تا در زردچوبه ها، ماندگاری بیشتری داشته باشد و دیرتر عطر و طعم خود را از دست بدهد.
برای پخت آش رشته، به ازای هر بسته رشته، یک قاشق پر غذاخوری پودر زردچوبه استفاده می کنیم و آن را همراه با پیاز، سرخ نموده تا پیاز داغ ها طلایی رنگ شده، مقداری از پیاز داغ ها را داخل آش ریخته و مقداری را هم برای تزیین آش رشته نگه داشته و روی آش می ریزیم.»
تجربه پزشکی قدیمی هم از زردچوبه وجود دارد. در زمانی که قسمتی از بدن ضربه شدیدی می خورد و ورم کرده و درد شدیدی دارد، مقداری زردچوبه را همراه با روغن و زرده تخم مرغ و آرد مخلوط کرده تا خمیری طلایی رنگ حاصل شود. خمیر را بر روی قسمت آسیب دیده بدن قرار داده و با تکه ای پلاستیک و پارچه، روی آن را می بندند تا درد و ورم را کاهش دهد.
ولی دلیل اصلی استفاده از زردچوبه را می توان خواص نهفته و بی نظیر آن دانست. زردچوبه، این گیاه مناطق گرمسیری هندوستان، با داشتن مواد ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی، یکی از قوی ترین گیاهان خوراکی برای ما انسان ها بوده است.
زردچوبه ریشهای به رنگ زرد و طلایی دارد و طبع آن نیز گرم و خشک است. از جمله ترکیبات مهم این گیاه میتوان به موارد زیر اشاره نموده:
کورکومین، ماده فعال در زردچوبه است که به انگلیسی Curcumin نامیده می شود. کورکومین به سختی در خون جذب می شود، پس برای جذب کرکومین در خون، باید از ادویه دیگری به نام “فلفل سیاه” بهره برد. فلفل سیاه ماده ای به نام “پی پرین” (Piperin) دارد که جذب کورکومین را در خون افزایش می دهد.
زردچوبه به انگلیسی Turmeric نامیده می شود. چوب های زردچوبه بیشتر در مناطق گرمسیری تولید می شوند و بیشترین واردات چوب زردچوبه ایران از کشورهای هندوستان و پاکستان است که به شکل های قلم یا تکه های چوب در کیسه های 50 کیلوگرمی وارد کشور می شوند. دو منطقه اصلی در کشور هندوستان به نام “برمه” و “نظام آباد” در تولید گیاه زردچوبه پیشتاز هستند که کیفیت زردچوبه نظام آبادی بالاتر از نوع برمه ای است. طبق گفته ها قلم زردچوبه نظام آباد هند مغز زرد و طلایی رنگ دارد.
زردچوبه ها به صورت پودر در بسته بندی های 240 گرمی قرار گرفته اند که قیمت هر بسته 90 هزار تومان می شود.
قیمت زردچوبه به صورت واحد کیلویی 375 هزار تومان است.
Weight | 240 g |
---|---|
رنگ | زرد طلایی |
Reviews
There are no reviews yet.